Emanuel Oprea: carnea de pasăre produsă în România este sigură pentru consum
Publicat de Rotar Mirela, 15 aprilie 2024, 14:01
Carnea de pui este printre cele mai utilizate de către români, mai ales de către cei care țin regim, iar producătorii români dau asigurări că este conformă și sănătoasă pentru consum.
Pentru a evita transmiterea bolilor, păsărilor bolnave li se administrează tratamente cu antibiotice prescrise de medicii veterinari, însă puii nu sunt ”îndopați” cu astfel de medicamente, a declarat la Radio Tg.Mureș, directorul general al unui mare producător autohton Oprea Avicom SRL, Emanuel Oprea:
Până la urmă există boli și în cazul animalelor, al păsărilor… ca și în cazul nostru, al oamenilor, există antibiotice pe care știința le-a dezvoltat și le folosim. Și în cazul animalelor există boli care, în cazul în care apar, trebuie tratate. Ne dorim să avem niște animale sănătoase, până la urmă este o chestie și etică, deci antibioticele sunt un ”rău necesar”. Și se folosesc antibiotice în tratarea diverselor boli.
Toate tratamentele cu antibiotice se efectuează pe bază de rețetă emisă de către un medic veterinar, cu recomandarea timpului de așteptare pentru carne. După sacrificarea puilor, fiecare lot de păsări este verificat în laboratoarele de specialitate, iar dacă se depistează urme de antibiotic, lotul cu pricina este retras de pe piață, a mai precizat Emanuel Oprea.
Declarațiile au fost făcute în contextul în care azi, 15 aprilie, producătorul mureșean împlinește 30 de ani de la aparița pe piață, cu o activitate ce a pornit prima dată în localitatea Sânpaul.
Afacerea de familie a fost construită şi clădită timp de mai multe generaţii de familia Oprea în jurul brandului ”Puiul de Crăieşti”.
Autor: Virgil Natea