Elevii de la Colegiul „Dr.I.Meșotă” din Brașov, învaţă să facă afaceri pe bani europeni
Publicat de radiomures, 18 iunie 2015, 06:46 / actualizat: 18 iunie 2015, 8:13
Elevii vor lucra cu firme virtuale şi se vor întrece în tabere competiţionale. Proiectul „Dezvoltare Activă prin Tranziţia Activă”, adresat elevilor din clasele a X-a și a XI-a, se desfășoară până pe 31 decembrie. Alături de elevii brașoveni, participă şi cei de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“ din Vaslui, Colegiul „A.T Laurian“ din Botoşani şi Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian“ din Târgu Mureş.
„Elevii vor beneficia de orientare profesională şi de consiliere anteprenorială, adică vor învăţa cum se înfiinţează o firmă de la A la Z şi vor lucra pe nişte firme de exerciţiu, virtuale”, a explicat Aurel Bârsan, directorul Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”. Elevii, împărţiţi pe grupe, vor concepe, în funcţie de consilierile făcute de specialişti, câte o firmă virtuală. Vor învăţa cum se face un plan de afaceri, ce înseamnă un management şi un marketing eficient şi cum să-şi dezvolte afacerea.
Și, tot prin intermediul acestui proiect, liceul brașovean va achiziţiona un echipament multifuncţional, 30 de laptopuri, 4 calculatoare mobile şi mobilierul necesar dotării a două laboratoare de informatică.
Primăria Braşov a sprijinit și ea acest proiect și a alocat 32.000 de lei, tocmai pentru a crea posibilitatea ca acest colegiu să rămână cu două laboratoare complet utilate.
Vali Blajovan
Sursa foto: transilvania365.ro