Educaţia financiară, o nouă materie în programa şcolară
Publicat de MIRELA ROTAR, 15 martie 2018, 20:00
Ministerul Educaţiei şi Autoritatea de Supraveghere Financiară vor să introducă o nouă materie în programa şcolară pentru gimnaziu şi liceu.
Este vorba despre ora de educaţie financiară. Temele prioritare vor fi: piaţa de capital, sistemul asigurărilor şi cel al pensiilor private, a declarat pentru Radio România, prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Ovidiu Wlassopol:
În primul rând, prin aceste cursuri de educaţie financiară, ne gândim să le dăm elemente introductive despre cele trei pieţe. Că este vorba despre piaţa de capital, că este vorba despre asigurări sau despre pensii private. În ceea ce priveşte piaţa de capital va trebui să le facem anumite paralele. Acolo se tranzacţionează valori mobiliare, înseamnă: acţiuni, obligaţiuni, derivate. Cum funcţionează bursa? Asta trebuie să înveţe tânăra generaţie pentru a fi pregătită în viaţa de adult. De ce? Pentru că trebuie să ştie ce trebuie să facă cu banii lui, să aleagă cea mai bună soluţie astfel încât să trăiască mai bine.”
Luna viitoare, în cadrul programului „Şcoala altfel”, o zi din săptămână va fi dedicată educaţiei financiare.
Elevii vor avea parte de cursuri introductive şi vor putea vizita instituţii financiare.