Exclusivitate! Dineurile oficiale sunt ocazii de a promova produsele tradiționale românești
Aşa cred reprezentanţii Federaţiei Patronatului din Turism şi Servicii care le sugerează autorităţilor centrale şi locale, dar și altor structuri oficiale sau profesionale să se bazeze pe produse tradiționale românești.
Deşi toată lumea caută modalități de a promova turismul și produsele autohtone, la dineurile oficiale cele mai multe provin din bucătăria internaţională, spune preşedintele Federaţiei Patronatului din Turism şi Servicii, Dan Matei Agathon.
Primarul din Tîrgu-Mureş, Dorin Florea spune că nu are timp de dineuri cu cei care vin în vizită, însă municipalitatea are o strategie în acest sens de mai mulţi ani.
În prima etapă, membrii Federaţiei Patronatelor din Turism vor promova produsele româneşti la întâlnirile de afaceri, dar s-ar putea gândi o strategie la nivel naţional, crede Dan Matei Agathon.
Pe de altă parte, primarul Dorin Florea consideră că producătorii au nevoie de garanţii, iar populaţia de educaţie gastronomică.
Cristina Bulbescu
Sursa: www.mezart.ro