Dulceaţa de ardei iuţi a unui grup românesc de firme, delicatesă prezentată în premieră la GastroPan

Publicat de Corina Muntean, 21 aprilie 2018, 11:02
Dulceaţa de ardei iuţi, lansată pe piaţă de un grup românesc de firme, a fost una dintre delicatesele prezentate în premieră, vineri, la ediţia a 10-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale GastroPan, care se desfăşoară la Târgu Mureş şi la care participă peste 150 de expozanţi din ţară şi străinătate.
Dat fiind faptul că Expoziţia GastroPan 2018 este dedicată domeniilor de panificaţie, patiserie, morărit, cofetărie, ciocolaterie, gelaterie, alimentaţie publică, cafea, gastronomie şi HoReCa, reprezentanţii grupului au prezentat două variante ale dulceţii de ardei iuţi, una pentru magazin, în cantitate mică, şi una pentru restaurante, la gramaj mai mare, cu denumirea de ‘Sos de Ardei Iuţi’.
Reprezentanţii grupului susţin că, pentru a obţine o adevărată dulceaţă de ardei, se toacă ardeii iuţi, se pune cu zahăr, oţet şi se fierbe, iar cu această ocazie se atenuează iuţimea ardeilor, care este acoperită de gustul dulce şi de cel acrişor.