DSVSA Mureş a demarat controale în staţiunea Sovata şi în zonele frecventate de turişti
Publicat de radiomures, 19 iunie 2016, 14:17
Echipele mixte au început controale în staţiunea Sovata şi în alte zone frecventate de turişti, pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă la prepararea şi servirea alimentelor, a anunţat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Vasile Liviu Oprea.
De asemenea se vor verifica și unităţile din zonele turistice din Sighişoara și Valea Mureşului, dar acolo unde vor fi festivaluri şi mese organizate, unde se consumă cantităţi mari de alimente
Potrivit şefului DSVSA Mureş, scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, pe fondul creşterii numărului de turişti şi implicit a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.
Judeţul Mureş a fost, în anul 2015, a patra destinaţie turistică din România, cu aproximativ 500.000 de turişti.