”Dor de Brașov” a reunit comercianții din Centrul istoric al orașului
Publicat de Corina Muntean, 23 iunie 2020, 17:49
Odată cu ridicarea restricțiilor au început să se redeschidă treptat și obiectivele turistice.
Operatorii din industria HORECA s-au reunit sub sloganul ”Dor de Brașov”, pentru a promova siguranța în restaurantele și hotelurile din centrul istoric al Brașovului. Sunt pregătite să-și primească clienții în siguranță, chiar dacă au cheltuieli mai mari. Tarifele sunt însă chiar mai mici sau la fel ca anul trecut.
Mai multe ne spune chiar inițiatorul proiectului “Dor de Brașov”, Cristian Macedonschi:
Hotelurile s-au pregătit, au implementat normele de siguranță și igienă, pot chiar spune că hotelurile mici s-au mișcat mult mai repede să implementeze normele de siguranță față de cele mari în vederea oferirii unui sejur sigur. Tarifele sunt chiar mai mici sau cel mult egale față de aceeași perioadă a anului trecut și sunt pregătite să-și primească clienții în siguranță chiar dacă costurile lor sunt mai mari. Ne bucurăm de fiecare turist și vrem să dăm câtor mai multe persoane posibilitatea de a ne vizita.
Obiectivele turistice din preajma Brașovului sunt și ele pregătite pentru turiști, mai spune Cristian Macedonschi:
Castelul Bran este pregătit și deschis, la fel este și Dino Park Râșnov, Cetatea Râșnov, bisericile fortificate din jurul Brașovului, cabana Postăvaru, Poiana Brașov. Asociația Carpatina a refăcut toate cărările de drumeții din jurul orașului și am creat un produs nou pe care dorim să îl lansăm în curând, un wildlife safari în munții Transilvaniei. Am făcut plimbări cu mașini de teren cu oameni care cunosc viața sălbatică din România și am avut o plăcere extraordinară să plecăm dimineața la 5, să vedem animalele într-un mod similar cu safariurile ce se fac în Africa.
Anul trecut, în județul Brașov au fost circa 2 milioane de turiști, două treimi dintre aceștia fiind români și o treime străini.
Vlad Todoran