Doi bucătari din Brașov și unul din București, premiați la GastroPan

Publicat de radiomures, 26 martie 2017, 15:54
Potrivit unui comunicat de presă, bucătarii au reușit performanța să facă cele mai sănătoase și impresionante gustări pe platouri culinare festive.
Primul loc la proba individuală a fost câștigat de Gheorghe Ciutacu din București, iar la categoria „Platou festiv” a câștigat echipa formată din Vasilică Bejenaru și Gido Silviu Mihai de la un hotel din Brașov.
Adrian Raul Râpă, un tânăr fost mecanic din Satu Mare, a câștigat în acest an titlul de cel mai bun artizan sculptor în legume și fructe din România, la GastroPan, premiu pe care l-a împărțit Forris Kinga din Târgu Mureș, la concursul de sculptat în legume și fructe, cu tema „Lumea acvatică”.
Expoziția internațională GastroPan a reunit pentru prima dată, la Sibiu, peste 130 de furnizori din industria alimentară, cei mai buni brutari, cofetari și bucătari.
GastroPan este primul eveniment notabil care prefațează anul 2019, când Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană.
Bianca Tomuţ