Doar jumătate din primăriile mureșene de pe traseul Autostrăzii au întocmit planurile parcelare
Publicat de Corina Muntean, 10 iunie 2020, 16:35
Acestea sunt necesare pentru acordarea despăgubirilor pentru terenurile expropriate.
Problema a fost discutată ieri de prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, cu primarii celor 12 localități de pe tronsonul autostrăzii Transilvania.
Planurile parcelare sunt întocmite de către primării, avizate de către OCPI Mureș și mai apoi incluse în documentația de despăgubire.
Potrivit directorului OCPI Mureș, Marcel Grigore, până la finalul acestui an, toate aceste planuri ar trebui să fie finalizate:
Coridorul de expropriere traversează 84 de sectoare cadastrale, 43 de sectoare sunt contractate pentru lucrări de cadastru sistematic, cu finanțare de la Agenția Națională de Cadastru și Carte Funciară. Pentru restul sectoarelor, în mare parte au fost realizate planurile parcelare sau au fost contractată de primării executarea acestor planuri, urmând ca Oficiul de Cadastru să le recepționeze și să le recepționeze și să deschidă cărți funciare, astfel încât până la finele acestui an să existe o evidență clară cu pr ivire la parcelele afectate de expropriere. Aceste planuri parcelare se întocmesc de comisiile locale de fond funciar, aici vorbim de Chețani, Luduș, Bogata, Cuci, Iernut, Cucerdea, Ogra, Sînpaul, Ungheni, Cristești, Gh Doja și Tg. Mureș.
Directorul Oficiului de Cadastru Mureș nu a dorit să nominalizeze localitățile cu întârzieri în întocmirea planurilor parcelare.
Prefectul de Mureș, Mara Togănel, a atras însă atenția primăriilor că mureșenii cu terenuri expropriate pe coridorul Autostrăzii Transilvania trebuie să își primească despăgubirile.
Valeriu Russu