Distincție prestigioasă obținută de români în arta culinară

Publicat de Corina Muntean, 27 noiembrie 2018, 13:34
Bogdan Cozma a adus României medalia de bronz la Cupa Mondială de Gastronomie, eveniment desfăşurat la Luxemburg.
El a participat la secţiunea de ,,culinary art individual” şi este cel care a adus România pe podium, ţara noastră câştigând medalii şi pentru alte categorii competiţionale. Primul concurs la care a participat Bogdan Cozma, bucătar-șef la un restaurant din Tohanu Nou, Bran, judeţul Braşov, a avut loc în luna aprilie a acestui an. Găteşte profesionist de 5 ani şi se perfecţionează zi de zi, se documentează şi experimentează pentru a-şi urma crezul principal care îi ghidează cariera: creaţia este esenţa bucătăriei, iar inventivitatea este obligatorie.
Bogdan Cozma a pregătit, printre altele, la această ediţie a Cupei Mondiale: rulou din somon marinat cu cremă de brânză şi caise confiate în mantie de spanac, tortuleţ din piept de raţă, duo din ton şi somon, cu pudră de chorizo şi foaie de algă, risotto descompus cu cerneală de sepie şi dovleac copt, filé de căprior, cu furnir din cartofi dulci şi albi.
Ediţia din acest an a adus sute de participanţi din întreaga lume, pentru fiecare dintre secţiunile de concurs, fie că a fost vorba de individual sau echipe naţionale ori regionale, de seniori sau de juniori.
Dorin Dușa