Discuții privind redeschiderea restaurantelor

Publicat de MIRELA ROTAR, 4 iulie 2020, 10:59
Autorităţile şi reprezentanţii patronatelor din domeniul hoteluri-restaurante discută în acest sfârşit de săptămână condiţiile în care s-ar putea deschide, în curând, şi spaţiile interioare ale restaurantelor.
Restricţia nu a putut fi ridicată la termenul avansat anterior, 1 iulie, din cauza evoluţiei negative a epidemiei de COVID-19, cu peste 300 de cazuri zilnic în ultimele două săptămâni.
Şeful Direcţiei Generale pentru Turism din Ministerul Economiei, secretarul de stat Răzvan Pârjol, a explicat la Radio România Actualități că sunt luate în calcul reguli similare cu cele impuse pentru re-deschiderea teraselor:
Un număr clar și cert de persoane la interior. Deci, astea sunt nişte propuneri pe care le vom discuta în aceste zile şi cu Ministerul Sănătăţii. Încercăm să avem, bineînţeles, aceleași reguli de distanţare fizică, de utilizare a măștii în momentul servirii, de a avea fluxuri foarte clare de persoane, deci, intrări și ieșiri separate.