Directorii școlilor mureșene, rugați să se implice mai mult în campania de vaccinare

Publicat de MIRELA ROTAR, 29 aprilie 2021, 13:40
La aproape o lună de la începerea campaniei Ministerului Educației „Vaccinare și testare pentru învățare!” mai puțin de jumătate din profesori au fost vaccinați.
Campania s-a încheiat astăzi, iar scopul a fost informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța vaccinării personalului din învățământ și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.
Secretarul de Stat în Ministerul Educației, Radu Gheorghe Szekely:
Am prioritizat personalul din învățământ și stăm destul de bine. Cam 155.000 de colegi de-ai noștri s-au vaccinat până în acest moment cel puțin cu prima doză, la nivel național, deci aproximativ jumătate. Însă acel entuziasm inițial a scăzut, situația stagnează. În momentul de față avem câteva zeci de colegi săptămânal care se înscriu în platformă sau se prezintă pur și simplu la centrele de vaccinare, pentru că nici înscrierea nu mai e necesară în momentul de față, putem merge să ne vaccinăm în curând și la medicii de familie.
Inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Pășcan, este nemulțumit de procentul de profesori mureșeni vaccinați:
La nivelul județului Mureș, 44,49% din cadrele didactice s-au vaccinat, 48,20% din personalul didactic auxiliar și 34,57% din personalul nedidactic au urmat același proces. Procentul nu este mulțumitor. Vaccinarea este primul și singurul pas spre normalitate.
Subprefectul județului Mureș, Lucia Hang, a subliniat că profesorii au avut parte o atenție deosebită din partea autorităților, pentru a se vaccina:
Județul Mureș a răspuns rapid și eficient dorinței cadrelor didactice de a se vaccina, prin deschiderea în luna martie a două centre de vaccinare dedicate personalului din învățământ. În același timp, astăzi regăsim locuri disponibile și locuri pe listele de așteptare în cele 19 centre de vaccinare din județul Mureș. Acest lucru înseamnă că, în cele mai multe cazuri, în decurs de câteva zile de la programare, populația are ocazia de a se vaccina, având un timp de așteptare foarte scurt.
Vaccinarea personalului din învățământ a fost dezbătută astăzi la Târgu Mureș, în cadrul unui eveniment la care au participat și directorii școlilor mureșene, în sistem de videoconferință.
Raluca Creț