Blog/ Vorbe din pălărie : De ce trebuie să mergi la ZOO o dată pe an
Publicat de radiomures ☺ᵛᵇ, 26 ianuarie 2015, 07:00 / actualizat: 26 ianuarie 2015, 9:17
Nu este elegant, cred eu, să spui despre un om că e nebun, chiar dacă are acte în regulă în acest sens, aşa că trebuie să foloseşti alte expresii. Desigur, termenul „nebun” are şi sensuri drăguţe. „Nebun frumos”, de exemplu, poate fi chiar un compliment.
În anumite momente eu zic că toţi suntem mai mult sau mai puţini nebuni, toţi avem fixuri, păsărele care ne cântă trilulilu prin creieraşi, maimuţe sau alte animale care ne blochează temporar sinapsele.
Pe bază de stres, oboseală, saturaţii cauzate de imbecilitatea lumii în care trăim, spunem uneori că ni s-a umplut paharul, răbufnim într-un fel sau altul, ne comportăm altfel decât de obicei şi părem sau chiar suntem nebuni pentru o oarecare perioadă de timp.
Eu una am un stol de păsărele nebunatice care, atunci când sunt agitate, fac tot felul de nebunii. Am şi o familie de maimuţe mici care-şi bat talgerele în căpăţâna mea în special primăvara, pe fond de depresie, la ieşirea din iarnă.
Ne place sau nu să recunoaştem, avem cu toţii animalele noastre, problemele noastre, iar ieşirile mentale în decor nu le-a inventat societatea noastră, ele există de când lumea.
Întrebarea care se ridică este ce facem? Nimic mai simplu. O scurtă vizită la Grădina Zoologică le rezolvă pe toate. Păsărelele mele, de exemplu, zburdă vesele printre coroanele copacilor iar familia de maimuţe se bucură să-şi întâlnească suratele. Ce-i drept, unele nu se mai întorc cu mine acasă, fie pentru că preferă să rămână în libertate, fie că le prind leii sau tigrii şi le mănâncă.
Acest text nu se vrea a fi o reclamă mascată ci doar o modalitate de destresare după o săptămână încărcată şi un bun mod, zic eu, de a începe o alta cu un mic zâmbet pe faţă.
Sanda Viţelar