Controale privind păstrarea alimentelor, în perioada caniculei
Publicat de Corina Muntean, 15 iulie 2021, 15:09
Au fost vizate în special zonele turistice, cu mari aglomerări umane, precum Valea Mureșului, Sighișoara, Sovata și Târgu Mureș, a explicat directorul DSV Mureș, Kincses Sandor:
De la începutul perioadei caniculare, la nivelul județului Mureș Direcția Sanitară Veterinară a efectuat 38 de controale, în special în unități de alimentație publică – baruri, restaurante, pizzerii, patiserii. S-au aplicat patru avertismente și 5 sancțiuni în valoare de 3600 de lei. Motivele sunt în special pe igienă și depozitare necorespunzătoare a materiilor prime și a produselor finite, și lipsa documentelor însoțitoare a mărfii. În special ne axăm pe aceste zone turistice, Valea Mureșului, Week-end, Platoul Cornești, Sighișoara și Sovata.
La nivel național, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla comercianţii care vând alimente de origine animală prin internet sau care au serviciu de livrare a acestor alimente, a declarat, marţi, preşedintele Robert Chioveanu.
Valeriu Russu