Condiţiile în care persoanele netransportabile sau invalide pot solicita urna mobilă
Publicat de Corina Muntean, 5 octombrie 2018, 20:15
Cetăţenii vor putea vota sâmbătă şi duminică, în cadrul referendumului pentru redefinirea familiei, doar la secţiile în care sunt arondaţi, dacă se află în localitatea de domiciliu.
Dacă sunt, însă, în altă localitate decât cea de domiciliu, îşi pot exercita dreptul de vot pe listele suplimentare.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a explicat, de asemenea, care sunt condiţiile în care persoanele netransportabile sau invalide pot solicita urna mobilă:
Cererile persoanelor netransportabile din cauză de boală sau invaliditate se depun la Biroul Electoral al celei mai apropiate secţii de votare, însoţită de còpii ale actelor care dovedesc starea de sănătate sau invaliditate.
Cererile se pot depune de către orice persoană, inclusiv în orice zi a votării, cu suficient timp înainte de încheierea votării, însă. Reamintim că urna specială trebuie să fie în secţia de votare înainte de ora 21:00, momentul în care se închide secţia de vot.
Serviciile pentru Evidenţa Populaţiei vor lucra sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 7:00 – 21:00, şi vor elibera documente persoanelor care nu deţin acte de identitate valabile, astfel încât acestea să poată participa, dacă doresc, la referendum.