Cofetar covăsnean, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Gastronomie din Luxemburg
Publicat de radiomures, 26 noiembrie 2018, 19:18
Cofetarul Farkas Ferenc din Sfântu Gheorghe a câştigat două medalii, dintre care una de aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie Expogast, desfăşurat recent la Luxemburg.
El a declarat pentru AGERPRES că aurul l-a primit pentru mai multe piese făcute din aluat iar bronzul, pentru o compoziţie din ciocolată şi marţipan, având ca temă protejarea globului pământesc.
La competiția din Luxemburg au participat, la diferite categorii, circa 8.000 de concurenţi din 75 de ţări.
Maestrul cofetar Farkas Ferenc practică această profesie de aproape două decenii, iar în ultimii ani a câştigat numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale de profil, unde a participat în calitate de reprezentat al unei cunoscute brutării din Sfântu Gheorghe.
Mara Deleanu