”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice

Publicat de MIRELA ROTAR, 17 februarie 2021, 20:31 / actualizat: 27 februarie 2021, 12:07
Proiectul de educație digitală CODE Kids România își continuă misiunea de a crește gradul de alfabetizare digitală a copiilor de la țară și din orașele mici și recrutează noi voluntari.
Cunoștințele de IT nu sunt obligatorii, dar dacă aplicantul are noțiuni de programare constituie un avantaj în coordonarea clubului CODE Kids.
Pregătirea voluntarilor se va face prin training-uri oferite de reprezentanți ai Fundației Progress și Simplon România, prin parcurgerea unor sesiuni de instruire online sau față în față.
Programul CODE Kids este conceput pentru o perioadă de doi ani și propune implicarea liderilor și a coordonatorilor în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Ovidiu Ana, Director Dezvoltare la Fundația Progress:
Nevoia de a participa la activitățile unui club de coding este mare. În primul an curriculumul include activități de programare vizuală pe code.org și Scratch, iar în anul al doilea elevii vor fi introduși în lumea AppInventor, Arduino, WordPress, HTML și a mai multor limbaje de programare.
Voluntarii trebuie să aibă peste 18 ani pentru a putea să se înscrie ca activi în clubul de programare până la data de 15 martie 2021, pe adresa de e-mail codekids@progressfoundation.ro.
Rezultatele parcurgerii cu succes a proiectului vor fi recompensate la CODE Kids FEST – Târgul Național de Știință și Tehnologie, organizat anual pentru echipele de avansați.
Începând cu anul 2017, Fundația Progress, în parteneriat cu bibliotecile publice locale din 22 de județe, a creat 150 de cluburi de programare pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani. Peste 2000 de elevi au avut acces gratuit la educație digitală și-au dezvoltat abilități tehnice, abilități digitale și soft skills.
Viorela Niciu