Cincisprezece profesori mureșeni vor învăța cum să îi educe mai bine pe copiii cu nevoi speciale
Publicat de Corina Muntean, 26 septembrie 2018, 13:54 / actualizat: 29 septembrie 2018, 11:25
Proiectul ”BALANCE – O școală mai bună pentru o viață mai bună” este derulat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Tîrgu Mureș.
Scopul proiectului este dezvoltarea unui plan de acțiune pentru prevenirea violenței, managementul conflictelor și optimizarea incluziunii școlare și sociale a elevilor cu cerințe educative speciale. Acesta va fi întocmit de 15 cadre didactice, care vor participa la cursuri speciale în străinătate.
Anișoara Moga, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Tîrgu-Mureș:
Ca să oferim copiilor servicii educaționale de cea mai bună calitate, noi, cadrele didactice, avem nevoie să ne specializăm zilnic. Și iată, în acest moment avem o oportunitate: 15 cadre didactice din cele 47 pe care le are centrul se vor pregăti pe 3 mobilități internaționale pe domenii absolut necesare copiilor aflați în dificultate, copiilor cu cerințe educaționale speciale. Util pentru noi este orice curs, cu atât mai mult acesta, pe care noi ni l-am ales, în funcție de specificul problematicii cu care ne confruntăm la nivelul instituției.”
Coordonatorul proiectului, Cristina Murvai, a explicat că proiectul a fost luat în serios de cadrele didactice, care acum se pregătesc intensiv pentru a participa la cursurile din Spania, Germania și Portugalia:
Am început prin a selecta cele 15 cadre didactice care vor participa la cele trei mobilități în țările Uniunii Europene, acum urmează să fie prima mobilitate. Pentru a avea succes și pentru a ne atinge toate obiectivele, cele 15 cadre didactice ne-am asumat în a ne perfecționa cunoștințele de limba engleză, astfel că, în acest moment, urmăm un curs intensiv de limba engleză, pentru a încerca să luăm cât mai mult din ce ni se va da la cele trei cursuri de formare.”
Specialiștii Centrului lucrează acum la alte două proiecte care ar putea primi finanțare prin ERASMUS +, pe mobilități pentru tineri, care se vor adresa exclusiv elevilor.
Raluca Creț