Cele mai bune sortimente de slănină din Secuime, desemnate în cadrul unei testări regionale
Publicat de Rotar Mirela, 30 ianuarie 2025, 12:49
Cele mai bune sortimente de slănină din Secuime vor fi desemnate în cadrul unei ample testări regionale, intitulată ‘Fum şi Sare’, acestea urmând să fie supuse atât unor analize microbiologie şi chimice, cât şi unor evaluări senzoriale, făcute de un juriu de specialitate.
Desfăşurată în premieră de Asociaţia Agricultorilor din Secuime, această testare se adresează firmelor producătoare şi distribuitoare a produselor din carne din regiune şi are rolul de a pregăti această ramură pentru anul 2027, când judeţul Harghita va fi Regiune Gastronomică a Europei.
Acestea pot trimite mostre pentru categoriile: ‘Slănini afumate’, respectiv ‘Slănini fierte’, în cadrul cărora există mai multe subcategorii. O firmă poate participa la oricare dintre categorii, chiar şi la mai multe, condiţia fiind să înscrie un singur produs pe categorie.
Termenul limită pentru înscriere este 15 februarie, iar cel pentru livrarea probelor este 28 februarie.
Sursa: AGERPRES