Cel mai important concurs culinar din istoria României se desfăşoară în acest weekend la Braşov
Publicat de radiomures, 3 iunie 2017, 14:01
Braşovul devine la acest sfârşit de săptămână Capitală Culinară Internaţională. După desfăşurarea, în 2014, la Bucureşti a Congresului Mondial al Tradiţiilor Culinare, ţării noastre îi revine o nouă onorantă misiune în acest domeniu.
Este vorba despre organizarea la Braşov, în premieră, a East European Culinary Cup, cea mai mare competiţie culinară din istoria României. Sunt prezenţi la Braşov specialişti şi maeştri în arta culinară din peste 25 de ţări din întreaga lume, preşedinţi de organizaţii şi asociaţii culinare internaţionale. Chef Radu Zărnescu, promotor al mai multor proiecte prin care este promovată bucătăria din România:
În deschiderea manifestării, vineri, organizatorii au oferit diplome reprezentanţilor ţărilor participante, după care toată lumea s-a întreţinut şi a gustat bucatele pregătite şi oferite de gazde dar şi de oaspeţi. Manife starea de la Braşov se desfăşoară la Complexul Lux Divina, iar programul competițional și accesul pentru public este gratuit şi va fi în zilele de sâmbătă, 3 iunie și duminică, 4 iunie 2017, între orele 10.00 și 19.00.
Dorin Dușa