Cei care au afaceri în industria ospitalităţii sunt nemulţumiţi că restaurantele din interior rămân închise

Publicat de MIRELA ROTAR, 10 iunie 2020, 08:25
Noua etapă de relaxare din 15 iunie nu prevede şi redeschiderea acestora. Ei au insistat pentru ridicarea restricţiilor, măcar parţial, pentru atenuarea pierderilor de până acum.
Reporterul RRA, Florentina Varga a stat de vorbă cu preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din Romania, Dragoş Petrescu:
Este un mesaj de neîncredere foarte important pentru industrie, pentru că oamenii nu au dat buzna în terasele din restaurant, deci în mod evident este nevoie de un semnal de încredere, iar acesta nu a venit. Cum poţi să deschizi sezonul estival cu hoteluri care nu au terasă şi care trebuie să servească sute de camere masa? Unde să le servească? Deci este pus în pericol pentru încă 15 zile desfăşurarea în bune condiţii a sezonului estival.
Totuşi, aveţi promisiuni ca măcar după data de 1 iulie să fie deschise?
Dragoş Petrescu:
Data de 1 iulie este critică. În situaţia în care nu se deschid restaurantele, activitatea din ospitalitate va fi iremediabil afectată şi sute de mii de şomeri vor apărea în piaţă. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, drept urmare, considerăm că nu este o decizie corectă şi aşteptăm ca totuşi, poate, cel puţin restaurantele din hotel să poată funcţiona. Urmează să vedem în următoarele zile, până pe data de 15.