Cea de-a 13-a ediție a festivalului gastronomic “Pomana porcului”, în județul Covasna

Publicat de MIRELA ROTAR, 22 februarie 2018, 18:14
Evenimentul va avea loc în localitatea Bálványos la sfârşitul acestei săptămâni și este organizat de Primăria Turia şi Asociaţia Naţională pentru Turism Rural şi Ecologic.
La acesta vor participa 18 echipe de bucătari amatori din ţară şi străinătate, care vor trebui să sacrifice porcii şi să pregătească diverse preparate din carne de porc, după obiceiurile zonelor din care provin.
Festivalul va începe vineri, cu o paradă a portului şi tradiţiilor populare şi va continua sâmbătă cu concursul gastronomic.
Potrivit organizatorilor, scopul festivalului este de a contribui la păstrarea şi promovarea tradiţiilor gastronomice, culturale si folclorice specifice diverselor zone, dar şi de a atrage mai mulţi turişti în judeţul Covasna.
Mara Deleanu