Carnea de sură de stepă crescută într-o fermă bio în Transilvania, din octombrie pe piaţa românească

Publicat de Rotar Mirela, 19 septembrie 2022, 11:29
Consumatorii români de carne de vită vor putea cumpăra, începând din luna octombrie, un nou sortiment, din rasa sură de stepă, o carne al cărei gust, dar şi preţ vor reflecta condiţiile bio în care animalele sunt crescute, într-o fermă dintr-un sat din inima Transilvaniei.
În satul braşovean Cobor – Fundaţia Conservation Carpathia a dezvoltat o afacere verde, bazată pe un concept de agricultură sustenabilă şi organică.
Cel mai important element al fermei sunt exemplarele de sure de stepă, a căror carne va ajunge şi pe piaţa românească începând din luna octombrie.
Preţul cărnii de sură de stepă va fi ‘diferit’ de al majorităţii sortimentelor de carne de vită ce se găsesc în prezent în comerţ, şi va pleca de la 20 de lei ajungând până la 100 de lei, în funcţie de bucata care se va afla în caserolă.
Sura de stepă este o rasă folosită exclusiv pentru carne, producţia de lapte a acesteia fiind, conform, specialiştilor, scăzută.