Carnea de pui din galantare este sigură
Publicat de Stan Lucian, 27 martie 2024, 19:02
Carnea de pui din galantare este sigură – spun reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.
Directorul executiv al instituţiei, Mihai Ponea, a declarat pentru Radio România Actualităţi că hrana păsărilor conţine pigmenţi naturali autorizaţi de lege, iar abatoarele fac verificări înainte de sacrificarea acestora.
Mihai Ponea:
Puii cu creştere lentă, ca la țară în fermele cu creștere intensivă se hrănesc cu grăunțe și se pot adăuga morcovi, caroten sau coloranți care respectă reglementările în vigoare, iar ANSVSA efectuează zeci de mii de teste pe fiecare lot de carne de pasăre pentru a fi sigură, iar informația cu privire că spălăm puiul și dispare culoarea, dacă eu am 20 de ani de expertiză doar în zona de food safety, de siguranța alimentelor, nu am văzut așa ceva și nu am auzit, aș vrea și eu să văd pe cel care vine și-mi arată acest lucru.”
Precizarea a fost făcută în urma afirmaţiilor preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu. Acesta avertiza asupra comercializării cărnii de pui care are în mod artificial culoarea galbenă, afirmând că rezultatul ar fi obţinut după hrănirea păsărilor cu boabe care conţin anumite substanţe.
Sursa: RRA