Căminul cultural din Cecălaca reînvie
Publicat de Corina Muntean, 14 august 2021, 11:49 / actualizat: 14 august 2021, 12:57
Un spațiu gol, uriaș, folosit pentru nunți și înmormântări, rareori pentru festivitățile satului. Sutele de cămine culturale din România stau părăsite, deși multe dintre ele au trecut prin renovări.
O artistă din Cluj mutată în comuna Ațintiș, Oana Fărcaș, a decis să schimbe soarta unui asemenea spațiu din județul Mureș.
Proiectul „Căminul Cultural – Șantier” propune localnicilor și nu numai, timp de trei luni, un program de evenimente pestrițe – de la ateliere de sculptură pentru copii, intervenții culturale în stațiile de autobuz, expoziții de artă, fotografie, spectacole de stand-up comedy la proiecte editoriale.
Multe din aceste evenimente au ca invitați renumiți artiști contemporani.
Oana Fărcaș, artist și organizatorul evenimentului:
…un nou proiect cultural „Căminul Cultural Șantier” proiect finanțat de AFCN. Proiectul se va desfășura în comuna Ațintiș, județul Mureș, în perioada 15 august – 15 octombrie și propune o varietatea de evenimente și activități culturale și artistice pentru toate vârstele. Scopul proiectului este acela de a atrage atenția asupra necesității culturale în mediul rural și asupra căminului cultural ca instituție dedicată promovării culturii. Toate detaliile și informațiile referitoare la felul în care se vor desfășura evenimentele vor fi comunicate pe pagina și grupul Studio Cecălaca de pe Facebok.
Iulia Vizi