Cabanele silvice din Mureș și Harghita sunt ocupate de sărbători

Publicat de Corina Muntean, 13 noiembrie 2018, 13:17
În județul Mureș, cei care doresc să petreacă timp liber în natură, în condiții deosebite, pot apela la cele patru cabane ale Direcției Silvice, care garantează liniște și peisaje excepționale.
Singura condiție este ca rezervările să se facă din timp, pentru că locurile de cazare sunt aproape tot timpul ocupate.
Pe perioada sărbătorilor de iarnă, cabanele au fost rezervate cu mult timp înainte, însă directorul comercial al Direcției Silvice Mureș, Florin Petra, spune că, în restul anului, se pot găsi în orice perioadă locuri disponibile.
Cabanele au 3 și 4 camere, iar prețul pe cameră, pe noapte, este de 56 de lei.
Avem patru cabane în activitatea de silvoturism, două pe Valea Gurghiului, Fâncel și Lăpușna, și două pe Valea Mureșului, la Gălăoaia și pe Sălard. În perioada sărbătorilor nu sunt disponibile, sunt închiriate toate, dar până atunci, înainte și după sunt disponibile. Pentru rezervare se pot adresa ocoalelor silvice sau Direcției Silvice Mureș. Noi nu avem decât serviciul de cazare, deci este în sistem self-catering, fiecare se descurcă cu serviciile de masă, pentru că nu putem pune la dispoziție astfel de servicii. În general, cel puțin una din ele este disponibilă în orice weekend.”
Aceeași situație este și în Harghita, unde cabanele au fost rezervate cu mult înainte.
Direcţia Silvică Harghita deţine opt cabane de vânătoare, de mărimi diferite, situate în mijlocul naturii, pe tot teritoriul judeţului.
Numărul total de locuri este de aproximativ 100, iar preţul pentru închirierea unei cabane variază între 450 şi 1.200 de lei, în funcţie de capacitatea acesteia.
Raluca Creț