Bucuria de a fi | Koji
Publicat de APETRI MARGARETA, 9 iulie 2024, 08:30
Tărâmul fantastic ce se așterne tăcut la picioarele noastre: lumea ciupercilor. Un univers misterios și fascinant, abia întrezărit de cercetători. În unele culturi se crede că utilizarea anumitor tipuri de ciuperci este unul din factorii care contribuie la longevitate, precum este cazul japonezilor.
Koji, spre exemplu, Aspergilius orizae sau ciuperca orezului, sprijină flora intestinală și indirect sistemul imunitar și starea psihică. Naturalistul Ioan Costa o cultivă în laboratorul său din Sovata, unic în țară și mai mult, obține produse din carne, frăgezite și enzimate, probabil unice în lume. Astăzi o primă parte a poveștii, în Bucuria de a fi:
Ascultă rubrica Bucuria de a fi, cu Emanuela Aranyos, pe frecvențele 102,9 FM, 98,9 FM, 94,9 FM-Borsec și online pe www.radiomures.ro, de luni până vineri, în emisiunile „Bună dimineața, Transilvania!”, „Pulsul zilei” sau „Sens unic”, iar duminică emisiunea Bucuria de a fi, între orele 11 și 13.
Autor: Emanuela Aranyos