Bucătari din Ungaria au gătit la Tîrgu Mureș ciorbă de peşte

Publicat de radiomures, 28 mai 2017, 16:03
Doi dintre cei mai premiaţi bucătari din Ungaria, Csemy Laszlo şi Kollmann Peter Pal, campioni naţionali la prepararea ciorbei de peşte, denumită Halászlé, au gătit tradiţionalul preparat într-o acţiune de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, în cadrul celei de-a 21-a ediţii a manifestării Zilele Tîrgumureşene.
Aceştia au pregătit peste 70 de porţii de ciorbă de peşte de Baja (Halászlé), iar cei care au gustat din deliciosul preparat au donat diverse sume de bani, în funcţie de posibilităţi.
Kollmann Peter Pal a explicat pentru AGERPRES că ciorba gătită în această acţiune a avut la bază 30 kilograme de crap, din care au ieşit în jur de 70 de porţii.
El a adăugat că este bucătar amator şi prepară ciorba Halászlé din 1966.
Cei doi bucătari care au susţinut acţiunea de caritate de la Tîrgu Mureş se regăsesc printre vedetele Festivalului de Gătit Peşte din Baja, care are loc anual, în luna iulie.