Brașovul, lider la produse tradiționale

Publicat de radiomures, 6 martie 2015, 08:47
Cu 103 produse atestate ca fiind tradiționale conform noii legislații, Brașovul conduce în topul județelor în acest domeniu.
După noua legislație, în județul Brașov au primit atestatul de produs tradițional românesc 53 de produse din carne de porc, vită, oaie și vițel, 35 de produse pe bază de lapte, 6 pâini, două dulcețuri, nectar din petale de trandafir și dulceață de trandafir dar și 7 produse tradiționale pe bază de pește.
Cele mai cunoscute produse din județul Brașov sunt produsele din carne cum ar fi pastrama de oaie, pastrama de vițel, cârnați din carne de vită și oaie, produse a fermierilor din localitățile Fundata, Rupea sau Făgăraș. În ceea ce privește produsele atestate din lapte, aici avem mai mult brânzeturi, pornind de la brânza de burduf în coajă de brad, telemea de vacă și de oaie, urdă, caș afumat produse la Bran, Fundata, Rotbav dar și un excelent cașcaval produs la Șirnea.
Toți cei care fac produsele tradiționale atestate sunt brașoveni crescători de animale și procesatori, din tată în fiu și care au dorit să obțină atestat pentru a putea duce mai departe tradiția familiei.
Vali Blajovan
Foto: www.glasul-hd.ro