Brașovul are un produs alimentar care a obținut certificare europeană

Publicat de radiomures, 12 aprilie 2017, 14:27
Brașovul a dat al treilea produs alimentar din România, care deține cel mai înalt standard de calitate europeană, respectiv, certificarea – Indicație Geografică Protejată.
Este vorba despre ,,Novacul afumat din Țara Bârsei“, un pește prelucrat sub formă de fileuri, afumate la cald, cu rumeguș de esență tare. Produsul, obținut la ferma piscicolă Doripesco, de lângă Brașov, se bucură și de certificarea ,,Protecție Națională”.
Directorul general al fermei, Dorin Crizbășan ne-a spus ce calități are carnea peștelui novac, produs în zona de munte, față de cel care este crescut, tradițional, în apele de la șes:
Celelalte două produse alimentare românești care au obținut certificarea europeană IGP sunt Magiunul de Topoloveni și Salamul de Sibiu.
Dorin Dușa