Braşovenii sunt sfătuiţi să facă analiza trichineloscopică pentru carnea de porc

Publicat de radiomures, 17 decembrie 2014, 10:29
Pentru a se evita situaţiile neplăcute de anul trecut, când zeci de persoane din judeţul Braşov s-au îmbolnăvit de trichineloză, medicii veterinari recomandă braşovenilor, care sacrifică porci în această perioadă, să ducă la analiză carnea, pentru a evita îmbolnăvirea.
Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Braşov a dat astăzi publicităţii lista cu adresele laboratoarelor de analiză a cărnii. Astfel, în judeţul Braşov, examenul trichineloscopic se poate face în circumscripţiile de stat din Braşov, Săcele, Făgăraş, Codlea, Rupea şi Râşnov, dar şi în cele 52 de unităţi de liberă practică. Examenul la stat costă 11 lei, iar la privat preţurile sunt cuprinse între 15 şi 20 de lei. Carnea de porc se poate duce la analiză şi la laboratorul
Direcţiei Sanitar Veterinare din Braşov, al cărui program va fi prelungit, urmând ca laboratorul să fie deschis şi în week-end, până la ora 12.
Dorin Duşa
Sursa foto: www.informatiadeseverin.ro