Brânzeturi artizanale, evaluate la o degustare din Miercurea-Ciuc

Publicat de Rotar Mirela, 10 aprilie 2025, 12:00
Ajuns la a IV-a ediție, evenimentul are loc pe 11 și 12 aprilie, la sediul Consiliului Județean Harghita, și reunește zeci de astfel de producători artizanali şi mici procesatori de brânzeturi din mai multe județe ale Transilvaniei.
Cele 90 tipuri de brânzeturi înscrise vor fi evaluate mâine, ne spune unul din organizatorii evenimentului, Sarig Attila, producător de lapte din Ghimeș și reprezentant al Asociației agricultorilor din secuime:
,,La sfârșit de săptămână, vineri și sâmbătă, organizăm a patra ediție a evenimentului de preparate din lapte. Sâmbătă, după prezentările pe care o să le avem în sediul Consiliului Județean, vom avea și o degustare. Evenimentul va începe la ora 9.00 și de la ora 12.00 o să avem degustarea cu produsele care au fost înscrise în concurs. Avem 90 de produse din întreaga Transilvanie, produse lactate și artizanale și de la industria mică: smântănă, iaurt, brânză dulce, caș topit, caș maturat.”
De asemenea, în aceeași perioadă, pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc are loc şi expoziţia cu vânzare a produselor tradiţionale şi târgul producătorilor şi manufacturierilor locali de dinaintea sărbătorilor pascale.
Autor: Valeriu Russu