Brânza şi carnea de pui nu sunt sursa îmbolnăvirii copiilor a anunțat Institutul Cantacuzino

Publicat de radiomures, 9 martie 2016, 15:16
Rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli făcute de institutul bucureștean arată că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânză şi din carnea de pui nu sunt identice.
Institutul Cantacuzino anunţă că au fost prelevate pentru analiză trei tulpini umane, obţinute de la trei copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, diagnosticaţi cu infecţie cu E.Coli, la care s-au adăugat alte şase tulpini de E.Coli prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) şi din carne de pui (patru tulpini).
Rezultatele vor fi transmise specialiştilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigaţia epidemiologică.
Foto: www.cugetliber.ro