Blog Vorbe din pălărie: Demnitari de desene animate vor mai mulţi bani pentru sacouri personalizate
Publicat de radiomures, 11 august 2015, 07:00
Vara acestui an a fost marcată, printer altele, de dicuţiile legate de salarizarea demnitarilor. Nu m-a interesat în mod deosebit subiectul până ieri când am dat peste ştirea de mai jos:
“Senatoarea Cristiana Anghel s-a plâns jurnaliștilor de la Știri pe surse de indemnizația prea mică pe care ea o primește. Ea consideră că grila de salarizare ”e întoarsă cu josul în sus” și ”o bătaie de joc”.
”Indemnizația e mică, e bătaie de joc. Eu am acum dublu față de cât aș fi avut ca profesor la clasă. Nu se poate. Adică un judecător are de 15 ori salariul minim și eu am de trei ori salariul minim. Ești demnitar totuși”, a declarat revoltată Cristiana Anghel.
”Sunt judecători și procurori care sunt plătiți cu 200 de milioane pe lună, dar tot iau șpagă. Dacă nu e caracter, nu e caracter. Oricum ca respect pentru parlamentari, nu se poate ca un specialist, nici măcar procuror, de la DNA, să ia dublu decât iau eu. Deci grila e întoarsă cu josul în sus”, s-a mai plâns senatoarea.
În plus, nici beneficiile nu ar fi ceea ce crede lumea. ”Unii îți închipuie – ”ah sunt plini de bani” – toată lumea vorbește ”aveți 100 de milioane suma forfetară”. Banii ăia nu sunt ai mei. Pentru ăia dau socoteală, prezint chitanțe, ștate de plată, dovada faptului că am depus salariu la bancă, plătim și noi ca orice angajator taxe. La mașină ne dau 7 litri de benzină, ne decontează. Păi cât e la mașină? În București asta consumi 7 litri la suta de kilometri? Se duc 11 – 12 de voie”, a mai spus Anghel.
”Președintele țării are buget pentru ieșirile externe de 1 milion de euro pe an. Senatul tot, 160 de parlamentari, are 1 200 000. Ți se pare drept și corect? Și toată lumea spune că parlamentarii mănâncă banii de pomană. Păi uite-te și în grădina celuilalt. Uite-te în grădina CSM-ului că au plecat cu 30 de oameni și au ajuns 270. La ANI, un angajat are un salariu cât au eu indemnizația”, a continuat aceasta.” (sursa: B1 TV)
Dacă nu vă aduceţi aminte doamna Anghel a ajuns în politică făcând greva foamei. Primul protest prin refuz voluntar de hrană a fost în anul 2008, împotriva mafiei caselor naționalizate. Greva foamei a durat 38 de zile.
În 2010, a devenit celebră atunci când a intrat în greva foamei pentru a protesta împotriva neaplicării Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice, adoptată în 2008. La câteva zile de la declararea protestului, Cristiana Irina Anghel a reformulat și revizuit motivul protestului, declarând că protestează împotriva nerespectării Constituției de către factorii politici. A stat în greva foamei timp de 70 de zile, mai întâi acasă, apoi a fost internată la Spitalul Municipal Caracal de unde a fost transferată la Spitalul N. Paulescu, București. În cazul acestei greve, s-au implicat ministrul Educației, Daniel Funeriu, precum și mai multe personalități publice din România. La 30 octombrie 2010, Cristina Anghel a hotărât să renunțe la greva foamei, iar la 22 noiembrie, a fost externată.
La 16 Iulie 2012, Cristina Irina Anghel a intrat din nou în greva foamei protestând împotriva încălcării suveranității poporului român de către Barosso și Reding, prin impunerea unor condiții umilitoare („Scrisoarea în 11 puncte”). Pentru că Președintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat legea referendum-ului în varianta impusă de Comisia Europeană, a încetat greva la scurt timp.
În octombrie 2012, Cristiana Irina Anghel s-a înscris în Partidul Conservator (PC). La alegerile parlamentare din 2012, a obținut un mandat de senator, pe listele Uniunii Social-Liberale, alianța dintre Partidul Social-Democrat, Partidul Național Liberal, Partidul Conservator și Uniunea Națională pentru Progresul României. Membră a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat, a Grupului de prietenie cu Japonia și a Grupului de prietenie cu Iranul.
Pe data de 9 noiembrie 2014, cu o saptămână înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale și în urma scandalului votului cetățeniilor din diaspora, Cristina Anghel a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care s-a arătat foarte deranjată de faptul că românii din afara țării au drept de vot. Principalele declarații din mesajul senatoarei au fost: „[…] Ca și atunci, în 2009, diaspora și Transilvania a spus că face bine iar noi, ceilalți, suntem niște proști! și a iesit președintele celor care vin ca musafirii în țară și habar nu au ce suportam noi aici… […] În 2009 Băsescu a câștigat un nou mandat cu voturile celor din diaspora…unii știu cum mai arată România doar din fotografii… Și da, poate ca sună ‘extremist’. Aș da drept de vot doar celor care dovedesc că au stat în țară cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni.”
Şi anul acesta doamna Anghel a fost vedetă când a apărut în Parlament cu o bluză decorate cu personaje de desene animate. La votul unei moţiuni de cenzură. Şi aici declaraţiile ei merită o mărirea considerabilă de salar.
„Am venit special îmbrăcată cu acest sacou”, a precizat aceasta, menționând că la joacă e ca în Parlament. „Eu sunt doar îmbrăcată, dumneavoastră sunteți personaje din desene animate”, le-a spus Cristiana Anghel celor prezenți din Opoziție.
„L-am cumpărat special pentru azi. La vârsta mea, totuşi… La Caracal la mine era unul singur, era mărimea mea, era foarte ieftin, nu e de firmă, şi am zis că e pentru mine, pentru moţiune”, a spus Cristiana Anghel. Senatoarea PC a adus la dezbaterea moţiunii şi o cutie cu plastilină, susţinând ca este pentru „PDL revopsit în culorile PNL, să îşi facă câte guverne vrea”.
Ce ziceţi, stimaţi cititori, nu-i aşa că doamna, care este “Demnitar” nu e plătită destul de bine pentru realizările ei?
Sanda Viţelar