Beneficiile consumului de kiwi

Publicat de Corina Muntean, 25 noiembrie 2017, 10:49
Kiwi conţine multe vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acest fruct este bogat în potasiu, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, dar şi în pectine, fibre solubile, care ajută la menţinerea unui nivel normal de colesterol în sânge. Fructele conţin substanţe fitochimice care luptă împotriva radicalilor liberi, ce pot duce în final la cancer. De asemenea, are un conţinut important de vitamina E, într-un fruct mare de kiwi existând aproximativ 80 de mg de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar. Kiwi conține atât luteină, cât şi zeaxantină, antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor. Acest fruct ajută la scăderea în greutate, datorită conţinutului său de fibre. Un kiwi are doar 55 de calorii, reprezentând un mic dejun sănătos şi minunat pentru organism.
Cura cu kiwi
Unii spun că şi coaja este foarte bogată în nutrienţi şi că, dacă o spălăm şi îi îndepărtăm puful, se poate consuma fără probleme. Kiwi e bun la toate, nu există niciun motiv să ocolim acest fruct. Singura problema ar fi că, asemeni căpşunelor, şi kiwi poate provoca anumitor persoane reacţii alergice, mai ales copiilor predispuşi la alergii. Aceste fructe nu se recomandă bolnavilor de rinichi, deoarece conţin oxalaţi, substanţe care se pot cristaliza, depunîndu-se sub formă de calculi.
Dacă vrem să facem o cură cu aceste fructe, trebuie să consumăm, timp de două săptămîni, circa un sfert de kilogram de kiwi pe zi. Se mănîncă dimineaţa, înainte de masă sau chiar în timpul mesei, în amestec cu puţină brînză de vaci. Fructul se consumă proaspăt, tăiat pe jumătate şi mîncat direct din coajă, cu ajutorul unei linguriţe, ca pe ou. Este indicat şi sub formă de suc proaspăt stors. Se mai poate folosi şi în cosmetică, pentru întreţinerea tenului, aplicînd pe faţă felii de kiwi timp de 15-20 de minute. Această metodă contribuie la prevenirea apariţiei ridurilor, tonifierea şi catifelarea pielii.