Autoritățile dau asigurări că produsele din carne de pui aflate în vânzare în magazine sunt sigure
Publicat de Rotar Mirela, 30 martie 2024, 09:52
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat vineri că fermierii români produc pui de calitate, crescut în general cu porumb, România având piață de desfacere inclusiv cu Franța.
Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficiență de 160% la carnea de pui. Exportăm, am deschis piețe împreună cu omologul meu francez. Aproape 40% din cantitatea de pui se duce în Franța. Înseamnă că este un pui de calitate. Doi: instituțiile abilitate de control cred că trebuie să pună certificatul și practic controlul pe care l-a făcut în laboratoare pentru acest tip de pui.
Reacția ministrului agriculturii a venit că a răspuns la afirmațiile făcute de șeful ANPC, Horia Constantinescu, cu privire la carnea de pui din țara noastră, a cărei culoare galbenă, ca a păsărilor crescute în gospodăriile țărănești, ar putea proveni de la coloranții puși în mâncare.
Sursa: RRA