Au început controalele DSVSA Mureș pentru produsele comercializate de sărbători

Publicat de Rotar Mirela, 26 martie 2025, 12:00
Medicii veterinari vor fi prezenți în perioada următoare în toate piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală.
Ei vor verifica respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, transportate și comercializate produsele alimentare, iar acțiunile se desfășoară în colaborare cu celelalte instituții de control, precizează directorul adjunct al DSVSA Mureș, Lucian Goga:
,,Reverificăm toate unitățile autorizate înregistrate sanitar veterinar de genul abatoare, carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, restaurante, cofetării, patiserii, hiper-supermarket-uri, depozite alimentare, axându-ne, sigur ,cu preponderență, pe examinarea cărnii de miel și pe oul de consum, dar nu neglijăm nici patiseria, cofetăria, cozonac, prăjituri.”
DSVSA Mureș recomandă cetățenilor să se aprovizioneze cu produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate și autorizate.
Mieii vor putea fi sacrificați doar în abatoarele specializate, a explicat pentru Radio Tg.Mureș Lucian Goga:
,,Mieii se vor putea sacrifica doar în unități autorizate sanitar-veterinar. Nu avem din partea unităților administrativ-teritoriale solicitări pentru amenajarea de spații temporare pentru sacrificare a merilor. Personal, consider că nici nu este necesar, pentru că în județul Mureș avem șapte unități de abatorizare care sacrifică mielul. După aceea, noi facem expertiză sanitar-veterinară. Sigur, înainte facem examen ante morte, la final aplicăm marca de sănătate și acea carne este sigură..”
La nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Mureş și a Circumscripțiilor, în perioada 19 martie – 19 aprilie va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Autor: Raluca Creț