Atenție la abuzurile alimentare!
Publicat de todoran vlad, 24 aprilie 2022, 11:49 / actualizat: 25 aprilie 2022, 7:40
Românii întâmpină Paştele, potrivit tradiţiei, cu mese îmbelşugate de unde nu lipsesc ouă roşii, cozonac, pască şi miel.
Medicii atrag atenţia că abuzurile alimentare pot cauza probleme de sănătate, mai ales după un post prelungit.
Persoanele care au ținut post sunt cele greu încercate, spune președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Ligia Alexandrescu:
În general, persoanele care au ţinut toată perioada de şase săptămâni plus Săptămâna Mare, deci şapte săptămâni de post, sunt puse la grea încercare, de fapt, voinţa lor e pusă la grea încercare, fiecare vrea să guste din toate bunătăţile specifice acestei perioade. Într-adevăr, pe masa românilor se regăseşte drobul, se regăseşte carnea de miel, oul, cozonacul – toate acestea sunt alimente foarte bogate în proteine şi după şapte săptămâni de reţinere de la proteină de natură animală lucrurile pot escalada în tot felul de complicaţii şi în special de natură digestivă, dacă nu avem grijă şi nu suntem moderaţi. Vestea bună este că totuşi avem o grămadă de legume cu frunze verzi, care au multă clorofilă şi proteina poate fi digerată mai uşor, constipaţia poate fi evitată, iar dacă este să începem să mâncăm dimineaţa de Paşte vom începe cu oul, pe care îl consumăm de obicei, dar cu multă, multă verdeaţă şi chiar cu o bucăţică de pâine, undeva spre 30 de grame de pâine cu secară, să avem fibre.
Sursa: RRA