Atenţie la consumul de ciuperci!
Publicat de radiomures, 17 iulie 2012, 00:00
Cetăţenii sunt avertizaţi să aibă mare grijă la ciupercile pe care le consumă pentru a preveni eventuale intoxicaţii.
Avertizarea vine după ce o femeie din judeţul Covasna a ajuns la spital după ce a consumat ciuperci otrăvitoare.
Femeia în vârstă de 44 de ani din comuna Breţcu a fost adusă de urgenţă la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, unde medicii au stabilit diagnosticul – intoxicaţie cu ciuperci necomestibile – şi i-au aplicat tratamentul necesar, fiind acum în afara pericolului.
Acesta este primul caz de intoxicaţie cu ciuperci înregistrat în acest an în judeţul Covasna, dar medicii le recomandă cetăţenilor să cumpere ciuperci doar din surse autorizate pentru a preveni astfel de situaţii.
Simptomele intoxicaţiilor cu ciuperci pot să apară într-un interval cuprins între 15 minute şi 12 ore de la consum, iar printre acestea se pot număra scăderea tensiunii arteriale, tulburări nervoase, halucinaţii, dureri abdominale, tulburări gastrointestinale, transpiraţii, hemoragii ori afecţiuni hepatice.
Mara Deleanu