Arta sculpturii în fructe și legume promovată în Covasna
Publicat de radiomures, 17 noiembrie 2015, 16:02 / actualizat: 17 noiembrie 2015, 18:21
Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe va susţine mâine, o demonstraţie de sculptură în fructe şi legume, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul de Informare Europeană direct din cadrul Consiliului Județean Covasna.
Scopul acţiunii este de a promova carvingul, cum este denumită arta sculpturii în fructe şi legume, dar şi de a prezenta creativitatea şi îndemânarea tinerilor. Decoraţiunile vor fi realizate sub îndrumarea profesoarei Carmen Tordai de la Liceul „Constantin Brâncuşi” şi a domnului Kovacs Gabor, chef la Restaurantul Castel din Sfântu Gheorghe, iar la eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai unităţilor de alimentaţie publică, elevi şi profesori de la şcolile cu profil agro-alimentar, dar şi orice altă persoană interesată.
Carvingul își are originile în Asia, fiind răspândit îndeosebi în Thailanda, China, Coreea şi Japonia.
Demonstraţia de carving va avea loc miercuri, de la ora 12 la Restaurantul Parc din Sfântu Gheorghe.
Mara Deleanu
Foto: www.viitoaremireasa.ro