Aproape 20 de echipe la Festivalul preparatelor la ceaun

Publicat de radiomures, 2 septembrie 2016, 18:07
Aproape 20 de echipe de bucătari amatori şi-au anunţat participarea la a IX-a ediţie a Festivalului preparatelor la ceaun, ce va avea loc mâine în oraşul staţiune Covasna.
Regula este simplă – fiecare echipă va trebui să pregătească, la alegere, un preparat la ceaun.
În anii anteriori, concurenţii au gătit mâncare de fasole cu afumătură, tocană de legume, cartofi în diferite feluri, carne de vânat, găluşte cu prune, a declarat Mirela Bogyo, unul dintre organizatori.
Vajda Lajos, directorul executiv al Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna şi preşedinte al Ordinului gastronomic ‘Transilvania’, a declarat că membrii juriului vor premia, printre altele, gustul şi aspectul preparatelor, modul de pregătire şi servire a acestora, originalitatea reţetelor, costumele şi buna dispoziţie a echipelor înscrise în concurs.