Aplicația care te ajută să afli pe ce dai banii

Publicat de Corina Muntean, 28 februarie 2019, 12:06
Probabil, v-ați pus de multe ori întrebarea: pe ce am cheltuit, unde s-au dus banii, că nu mai știu? O echipă de specialiști IT din Cluj vine în ajutorul nostru cu o soluție mobilă și ușor de utilizat, lansând aplicaţia care îţi arată automat pe ce se duc banii.
Un startup din Cluj-Napoca a lansat o aplicația mobilă gratuită care supraveghează plățile făcute în magazine, pe Internet, dar şi retragerile de la ATM-urile bancare. Investiţia în proiect este de 20.000 de dolari. Cum funcţionează şi ce aduce în plus faţa de aplicaţiile băncilor? În primul rând, pentru a o folosi, ai nevoie de un telefon mobil inteligent cu sistem de operare Android și serviciul SMS alert al băncii tale activat. Aplicaţia, denumită Mony, poate fi descărcată din magazinul Google Play. Din păcate Utilizatorii iOS nu pot beneficia de aceasta din cauza politicii restrictive a Apple cu privire la accesul la mesaje. Toate cheltuielile care sunt înștiițate prin SMS alert al băncii sunt preluate de Mony și vor fi afișate, pe categorii, în aplicație. Astfel, poți vedea exact unde și ce sumă de bani ai cheltuit.
Până în acest moment, aplicația recunoaște SMS-urile de la mai multe bănci au precizat pentru Start-up cafe, fondatorii acestui proiect. O bună parte din aplicație este gratuită, iar pentru funcționalitățile mai avansate, se percepe o sumă de utilizare. Planul dezvoltatorilor aplicației este să ajungă la 1.000 de utilizatori cu versiunea actuală, pentru a valida modelul de business. Apoi, în momentul în care vor avea date promițătoare, ei intenționează să citească tranzacțiile direct de la bănci, schimbare ce le-ar permite să se adreseze unei piețe mult mai mari, la nivel internațional, a arătat Ovidiu Berdilă, unul dintre tinerii care lucrează pentru aplicație. Mony oferă posibilitatea de a compara cheltuielile lunare, văzând exact ce schimbări au avut loc în comportamentul tău legat de cumpărături sau cheltuieli.
În ceea ce priveşte comparaţia cu alte aplicaţii oferite de bănci, dezvoltatorii acestei platforme susţin că utilizatorii pot vedea o imagine de ansamblu, chiar dacă au mai multe conturi, la bănci diferite. Planurile de viitor ale dezvoltatorilor implică și conturile de familie, unde se vor putea vedea cheltuielile la comun și face comparații demografice, astfel încât utilizatorii să poată urmări cum cheltuie în comparație cu alte persoane din același oraș, de vârste apropiate și cu venituri asemănătoare.
Cât de utilă va fi această aplicație, care poate fi personalizată, pentru buzunare noastre, pentru cât am economisit, vom ști doar după ce o vom testa personal, cel puțin o lună.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.
Sursa: www.startupcafe.ro