Apeluri de finanțare europeană pentru ONG-uri prin programele CERV și Erasmus+
Publicat de Stan Lucian, 29 ianuarie 2024, 17:00
Finanțările se pot obține cadrul proiectului ”Leave your mark!” – Lasă-ți amprenta!”, accesat de Asociația Divers, care a prezentat astăzi într-o conferință de presă informații privind democrația participativă.
Apelurile de finanțare CERV se referă la proiecte privind ”Cetățeni, Egalitate, Drepturi și Valori”, iar programul ERASMUS+ la oportunități pentru organizații și instituții din domeniul tineretului.
Președintele Divers, Koreck Maria, a explicat că de doi ani asociația este parte a unei rețele internaționale cu preocupări pe problematicile tineretului, și a dat câteva exemple de proiecte CERV:
Prezentăm ce oportunități au, atât persoanele tinere dar și lucrătorii în domeniul tineretului ori cadrele didactice, cât și organizații și instituții de tineret. Unui dintre componentele CERV este despre violență de gen, violență împotriva copiilor, a persoanelor cu handicap, despre protejarea drepturilor omului și a democrației, combaterea inegalității, a discriminării, la fel cetățenii care se preocupă de istoria comună europeană sau doresc să producă o schimbare în jurul lor.”
Programul ”Erasmus+” oferă tinerilor posibilitatea de a studia în străinătate sau de a călători în Europa, dar şi de a face voluntariat.
Preşedintele Asociaţiei Divers, Koreck Maria:
Erasmus+ este cunoscut prin acele apeluri de mobilitate, adică poți să te deplasezi și poți să înveți ceva, altundeva decât unde trăiești. Cei care împlinesc 18 ani au posibilitatea de a călători o lună în Europa. Cei intre 13 și 30 de ani pot să facă parte din schimburi de experiență. Exist o componentă sportivă și una de solidaritate, unde pot să facă voluntariat la o organizație dintr-o altă țară.”
Ce interesați pot accesa siteul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale https://www.anpcdefp.ro/. , linkul https://erasmus-plus.ec.europa.eu/ro, respectiv
Pentru programul „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori”
Autor: Valeriu Russu