Anul trecut, în Mureș au apărut, prin împădurire și regenerare, peste 550 de noi hectare de pădure
Publicat de MIRELA ROTAR, 10 ianuarie 2022, 14:33
Aceste suprafețe aparțin atât fondurilor forestiere administrate de stat cât și în pădurile private, pe care Direcția Silvică Mureș le administrează prin contract.
Comparativ cu anul 2020, Direcția Silvică Mureș a înregistrat o creștere a suprafețelor împădurite de circa 4 la sută, a explicat șeful Biroului Regenerare din cadrul Direcției, Vasile Pușcaș:
În anul 2021 s-au regenerat natural 220 de hectare și au fost împădurite 187 de hectare de fond forestier administrat de Romsilva, iar în fond forestier privat am avut o suprafață de 73 de hectare de regenerări naturale și 77 de hectare de împăduriri. S-au folosit în jur de 1,3 milioane de puieți forestieri, din speciile molid, brad, larice, gorun, stejar pedunculat, paltin de munte, frasiv, cireș, iar 80 la sută din această suprafață de împădurit a reprezentat-o zona de munte.
Romsilva a mai identificat circa 60 de hectare de suprafețe de teren degradate din județul Mureș ce nu se află în fondul forestier. Suprafața care ar urma să fie împădurităse află în zona de câmpie a județului, în zona localităților Nadeș, Târnăveni, Luduș și Băgaciu.
Valeriu Russu