Alergenii și zaharurile vor fi specificați, obligatoriu, în meniurile restaurantelor

Publicat de Rotar Mirela, 10 octombrie 2022, 07:48
Meniurile restaurantelor vor conține, de la iarnă, mai multe informații despre componența produsului. Mai exact, pe lângă alergeni, trebuie trecuți și acizii grași, valorile nutriționale sau zaharurile.
În acest sens, hotelierii din Poiană Brașov s-au întâlnit cu reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorului care au explicat și anumite situații neclare din lege, spre exemplu ce fel de frigidere pot fi folosite în bucătăriile din domeniul HORECA sau cum trebuie să arate un pat standard de hotel.
Președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea:
Hotelierii îşi dau tot interesul şi toată silinţa ca totul să fie ireproşabil, dar în acelaşi timp legea se mai schimbă. Discuţiile au fost la nivel de consiliere. Se apropie foarte rapid sezonul de iarnă şi bineînţeles că în afară de ofertele cu care îi întâmpinăm vom avea şi bucătării curate şi camere curate şi îngrijite. Pot veni fără nicio grijă
O altă noutate este controlul de fond al ANPC. Asta înseamnă că inspectorii nu vor da amenzi în cadrul acestor controale ci vor veni cu o consiliere bazată pe lege.
Dacă în urma sugestiilor primite, reprezentanții HORECA tot nu vor remedia problemele, abia atunci vor fi aplicate sancțiuni.