Al doilea cel mai frumos castel din lume se află în România

Publicat de radiomures, 18 februarie 2016, 21:45 / actualizat: 23 februarie 2016, 20:00
În clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura, pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania, în stil romantic-renascentist, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de lângă Füssen (în sud-vestul Bavariei).
Castelul Neuschwanstein, construit la jumătatea secolului XIX, mai este numit castelul din poveşti, fiind sursa de inspirație pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din cadrul Disneyland.
Construcţia castelului Neuschwanstei a durat 17 ani şi a necesitat eforturi titanice şi tone de materiale de construcţie. Pentru a putea fi construit, la ordinul lui Ludovic terenul pe care se află acum acest castel a fost dinamitat pentru a permite coborârea lui cu 8 metri.
Pe perioada construcţiei castelului, regele Ludovic locuia în castelul din Hohenschwangau de unde monitoriza lucrările cu ajutorul unui telescop. Pereţii interiori au castelului sunt acoperiţi cu fresce, care ilustrează scene din operele de poveste ale Wagner, un prieten apropiat al lui Ludovic. Sala tronului, care nu a mai fost terminată, poate fi considerată drept cea mai impresionantă încăpere din castel. Castelul trebuia să fie chiar şi mai spectaculos, însă după moartea regelui lucrările au fost suspendate, iar turnul principal al castelului, înalt 90 de metri, nu a mai fost construit niciodată.
Devansată de edificiul din Germania, Cetatea Făgăraş, situată pe locul al doilea, „reprezintă una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. În timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”, se arată în materialul publicat pe huffingtonpost.com.
Potrivit muzeufagaras.ro, centrul unuia dintre cele mai mari domenii din Transilvania, care la 1632 cuprindea 62 de sate, Cetatea Făgăraşului a fost, începând cu a doua jumătate a secolului al XVI-lea şi mai cu seamă în secoul al XVII-lea, reşedinţă nobiliară şi princiară importantă.
Sursa foto: www.aeagency.ro