Mai mulți copaci au căzut azi-dimineață pe DN 15, în zona Borsec

Publicat de Rotar Mirela, 27 februarie 2023, 12:11 / actualizat: 27 februarie 2023, 18:45
Precipitațiile care s-au transformat în zăpadă în zonele înalte ale județelor Mureș și Harghita au scos drumarii pe teren, care au intervenit cu utilaje și materiale antiderapante.
Chiar și așa s-au înregistrat câteva incidente minore după ce mai multe autovehicule au derapat și au părăsit partea carosabilă, a precizat pentru Radio Tg.Mureș purtătorul de cuvânt al Directiei Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes:
Am avut parte de ninsori abundente în nordul județelor Mureș și Harghita, și pe restul drumurilor am acționat preventiv azi noapte cu aproximativ 100 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare. S-au răspândit în jur de 350 de tone de materiale antiderapante. Probleme deosebite au fost mai ales în nordul județelor Harghita și Mureș. De exemplu, în zona Borsec, pe DN 15, azi dimineață mai mulți copaci au căzut pe drum și s-a circulat îngreunat. Acolo avem parte de un strat consistent nou de zăpadă. S-au înregistrat și incidente minore legate de unele derapaje. Pe zona Sighișoara, pe DN 14, un copac a căzut peste o mașină, a fost o persoană rănită.
Specialiștii de la Ape au fost și ei în alertă în acest weekend, mai ales că a existat cod galben de inundații pe anumite cursuri de apă.
Nu au existat însă pagube, iar cotele apelor nu sunt atât de mari ca în zilele trecute, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Mureș, Călin Fokt:
A fost și o avertizare hidrologică, valabilă până duminică, cod galben de producere de inundații, în care ar fi fost posibil ca, pe râul Mureș în amonte, pe râul Niraj și pe cele două Târnave, să se producă inundații. Din fericire, aceste precipitații, în județul Mureș, în ultimele 24 de ore au fost sub 20 de litri pe metrul pătrat astfel încât, pe cursul de apă, debitele au crescut, dar nu considerabil, cotele sunt sub cotele de apărare.
Administrația Bazinală de Apă Mureș a acționat prin cele 2 acumulări permanente, Zetea, pe râului Târnava Mare, și acumularea Bezid, pe râul Cușmed, afluent al Târnavei Mici, unde s-au adunat cantități mari de apă, astfel încât s-au redus și mai mult riscurile de inundație.
Raluca Creț