Afaceri profitabile, cu o investiție minimă
Publicat de Corina Muntean, 20 octombrie 2023, 11:20
Din cauza contextului geo-politic actual, cel mai probabil urmează să ne confruntăm cu o criză financiară serioasă. Cu toate acestea, economia trebuie să funcționeze și să se bazeze pe afaceri care pot fi profitabile, chiar și cu o investiție minimă.
Domeniul alimentar este unul dintre puținele care va rămâne funcțional indiferent de gravitatea unei crize economice. Oamenii simt nevoia primară să mănânce zilnic și nu au cum să renunțe la acest obicei. Dar odată cu criza, ei nu vor mai merge la restaurante de lux ci se vor îndrepta spre variante mai ieftine, iar acest lucru le deschide antreprenorilor o oportunitate imensă: businessul cu fast-food.
Este adevărat, după cum remarcă într-un articol cotidianul România Liberă, piața fast-food-urilor este una deja foarte dezvoltată la noi. Pentru a rezista și a ieși în evidență, ești obligat să inovezi mereu. Din acest motiv, este indicat să vinzi mâncăruri simple, dar deosebite, produse care nu mai există în piață sau sunt vândute de foarte puțin concurenți. De asemenea, pot fi încercate combinații noi: chiar dacă par nebunești, s-ar putea să aibă parte de succes.
Avantajul mâncărurilor de tip fast-food este că au un preț mic de producție și un preț mare de vânzare. În acest fel, chiar și atunci când vrei să intri pe piață și nu urmărești un profit ridicat, tot vei câștiga destul de bine. De asemenea, echipamentele sunt ușor de utilizat și nu ai nevoie de profesioniști pentru a vinde hot-dogi sau burgeri.
În ultimii ani, oamenii mănâncă tot mai multă mâncare de tip fast-food. Aceștia sunt grăbiți în permanență și nu vor să piardă timpul. Acestea fiind spuse, piață există deja și este în continuă creștere, conform sursei citate. Tot ceea ce trebuie să faci este să profiți de această oportunitate. Este foarte posibil ca în 2-3 ani să ajungi să ai un lanț de astfel de restaurante. Vei rămâne surprins de cât de mulți bani poți câștiga vânzând niște sandwich-uri.
Singurul lucru căruia trebuie să îi acorzi atenție este poziționarea. Atunci când alegi un “vad” bun, unde trec mulți oamenii, este inevitabil să nu faci vânzare. După ce ai început afacerea, mai ai nevoie doar de un pic de reclamă și produse calitative. Este foarte ușor să utilizezi echipamente fast-food și nu ai nevoie de experiență pentru a învață acest lucru. În plus, vei avea în permanență satisfacția că ți-ai construit propria afacere. Pe parcurs, vei angaja tot mai mulți oameni și vei știi cum să îi pregătești pentru că ai acumulat deja cunoștințele necesare.
De remarcat că, în ultima perioadă, numărul festivalurilor, târgurilor, concertelor și evenimentelor realizate în aer liber a crescut exponențial. Atunci când ai mai multe autorulote, poți plasa câte una în fiecare astfel de loc, în zona de food court. Cheltuielile sunt foarte mici, având de plătit un angajat sau cel mult doi și materia primă utilizată.
În concluzie, chiar și în vremuri de criză, nu este imposibil să începi o afacere de succes.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg. Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.