Achiziționarea de produse resigilate nu trebuie să prejudicieze cumpărătorii

Publicat de Corina Muntean, 27 octombrie 2017, 16:47
Chiar dacă nu există o legislație specifică privind vânzarea produselor resigilate, clienții sunt protejați de normele general valabile.
Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu, atrage atenția cumpărătorilor de astfel de produse că au dreptul la garanție.
Există o lege general valabilă și nu neapărat o lege specifică. Agentul economic care vinde produse resigilate trebuie să nu prejudicieze în niciun fel consumatorul. Totodată trebuie să existe toate normele referitoare la garanția produsului, lucru care și-l asumă vânzătorul”
Produsele resigilate sunt vândute mai ales de către magazinele virtuale, iar în aceste cazuri se aplică legislația privind comerțul online. Revine șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.
Pentru că în marea majoritate aceste produse resigilate se vând în mediul online, consumatorul trebuie să știe că are posibilitatea legală de returnare a produsului în termen de 14 zile fără a exista niciun cost suplimentar, eventual doar cel al transportului, fără a exista nicio explicație.”
Produsele resigilate sunt funcționale, dar ambalajele au fost deschise din diverse motive: pentru a fi testate, prezentate ori au fost refuzate de clienți. Dacă produsul prezintă deteriorare estetică sau accesorii lipsă, acest lucru trebuie precizat.
Marcela German