ABU, îngrijorat de proiectul de reformă a Legii SRR şi SRTV
Publicat de radiomures, 25 februarie 2016, 08:54
Cu 10 zile în urmă, când s-a sărbătorit Ziua Mondială a Radioului, secretarul general al Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific, Javad Mottaghi, observa, într-un mesaj de felicitare pentru Radio România:
Deşi numărul mijloacelor de comunicare media creşte în lumea de astăzi, radioul continuă să deţină statutul de cel mai popular mijloc de comunicare pentru publicul larg. Într-o lume măcinată de incertitudini, dezastre naturale sau provocate de oameni, radioul va continua să fie primul mijloc de comunicare chemat să ajute comunităţile aflate în primejdie” – spunea domnul Mottaghi.
Într-o societate în rapidă schimbare, în mediu concurenţial tot mai intens, este firesc ca fiecare, dar în primul rând mass-media publice să fie în căutarea unei formule cât mai bune de funcţionare care să-şi poată îndeplini cel mai bine obligaţiile faţă de ascultători.
Formulele posibile nu sunt foarte multe, dar trebuie aleasă cea mai bună pentru societate într-un moment dat.
Secretarul general al Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific este acum îngrijorat de proiectul de reformă a Legii radioului şi televiziunii publice din România.
În urmă cu câţiva ani, audiovizualul din regiunea Asia-Pacific ştia foarte puţine lucruri despre România. În prezent, 280 de membri din 69 de ţări cunosc foarte bine multe lucruri despre România, despre cultura şi civilizaţia bogată a acestei ţări. Acest lucru se datorează participării active şi implicării Radio România în activităţile desfăşurate de ABU. Radio România a devenit de fapt o fereastră deschisă care prezintă lumii România şi frumuseţile ei. Radio România s-a tranformat într-o forţă motrice care aduce la cunoştinţă lumii frumuseţile culturii şi valorile României. Toate acestea s-au întâmplat în cei doi ani în care Radio România a devenit membru asociat al ABU. Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific – ABU reprezintă cea mai mare asociaţie media din lume, care se declară mândră de parteneriatul său cu Radio România. ABU este cu adevărat preocupată de viitorul Radio România ca instituţie mass-media puternică şi respectată la nivel mondial. ABU este cu adevărat preocupată de efectele unor eventuale schimbări care s-ar putea produce şi care ar pune în pericol independenţa Radio România cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internaţional. Schimbarea legislaţiei se face de obicei în scopul de a îmbunătăţi activitatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva de funcţionează bine. Fac apel la raţiunea dumneavoastră în vederea susţinerii Radio România, dându-i posibilitatea acestei platforme media influente să-şi continue rolul său important în întreaga lume”, a scris Javad Mottaghi.